0

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Zanimljivo posno jelo sa začnima koji će upotpuniti ovo pohovanje bez jaja i bez glutena...

Sastojci:

- 600 g velikih lignji, očišćenih
- 100 g kukuruznog brašna
- 1/2 kašićice chilija u prahu
- 1/2 kašičice kurkume
- sol i biber
- maslinovo ulje ili drugo neutralno ulje za prženje

Priprema:

Izmešajte kukuruzno brašno, chili, kurkumu, so i biber. Lignje isperite i osušite, pa narežite na kolutove (kraci se ne koriste, pa njiih upotrebite npr. za rižoto).

Dobro zagrejte ulje za prženje i svaki kolut uvaljajte u mešavinu brašna i začina, pa ih pržite do 60 sekundi u vrelom ulju. Ako se predugo prži, lignje postaju gumene, pa ne preterujte.

Pržene komade lignje stavite na upijajući papir. Kad sve ispržite, servirajte uz povrće, svež peršun, limun...

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: lignje post posno kurkuma kukuruzno-brasno

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja

Kuglice od sira i krompira servirane sa slaninicom

Jednostavnost koju volimo u tanjiru: restovan krompir