Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji
Zanimljivo posno jelo sa začnima koji će upotpuniti ovo pohovanje bez jaja i bez glutena...
Sastojci:
- 600 g velikih lignji, očišćenih
- 100 g kukuruznog brašna
- 1/2 kašićice chilija u prahu
- 1/2 kašičice kurkume
- sol i biber
- maslinovo ulje ili drugo neutralno ulje za prženje
Priprema:
Izmešajte kukuruzno brašno, chili, kurkumu, so i biber. Lignje isperite i osušite, pa narežite na kolutove (kraci se ne koriste, pa njiih upotrebite npr. za rižoto).
Dobro zagrejte ulje za prženje i svaki kolut uvaljajte u mešavinu brašna i začina, pa ih pržite do 60 sekundi u vrelom ulju. Ako se predugo prži, lignje postaju gumene, pa ne preterujte.
Pržene komade lignje stavite na upijajući papir. Kad sve ispržite, servirajte uz povrće, svež peršun, limun...
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.