0

Prženi pirinač - odličan prilog uz većinu jela

Prženi pirinač - posebno onaj s povrćem i jajima - popularizovala je kineska kuhinja...

Sastojci:

- 2 veća jaja
- masinovo ulje
- susamovo ulje
- crni luk
- 125 g pirinča dugog zrna (skuvati unapred)
- so i biber
- kašika šećera
- dve kašike soja sosa
- peršun

Priprema:

Umutite jaja i dodajte malo soli, a crni luk isecite na kockice. Zagrejte maslinovo ulje u voku (tiganju) i na srednjoj vatri ispecite jaja. Sve vreme mešajte jaja kako biste dobili kajganu. Kada su skoro gotova, izvadite ih i stavite po strani.

U isti vok (tiganj) ubacite luk i malo ga dinstajte na susamovom ulju. U luk dodajte kuvani pirinač i mešajte ga od dva do pet minuta. Dodajte so, biber, šećer i soja sos. Promešajte. Kada je pirinač upržen, dodajte jaja. Ukrasite peršunom.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: pirinac prilog przeni-pirinac kineska-kuhinja

Burger od ćuretine s humusom i mediteranskim začinima

Najjednostavnija salata od leblebija, paradajza i maslina

Jednostavan svinjski kare, sporo pečen u rerni

POSNO! Pikantna lazanja sa sojinim ljuspicama i dimljenim tofu sirom

POSNO! Punjene lignje s kinoom i pečurkama

Pasta za ljubitelje pikantne hrane: špagete arabiata

Pikantna junetina u paradajz sosu

Ukusno i hranljivo posno jelo: "prebranac" od boba

Oslić u kukuruznom brašnu - posno, ukusno i krckavo

Posno i ukusno: supa od krompira i brokolija

Omiljeni posni recept: bolonjeze sos od šarana (POSNO)

Rolovana piletina sa spanaćem i kačkavaljem

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom