0

Pasta za ljubitelje pikantne hrane: špagete arabiata

Ova pasta je idealna za one koji vole brza jela i jake, vatrene začine...

Sastojci:

- 2 kašike maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- so, biber
- tucana ljuta paprika
- čili papričice, sitno seckane
- konzerva pelata, usitnjena
- kačkavalj (trapist ili ementaler)
- origano
- opciono: malo goveđe pršute
- špagete

Priprema:

Staviti vodu za špagete da provri, a u drugoj šerpi na ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Dodati začine: so, biber, čili i tucanu ljutu papriku. Sve naliti sa paradajz pelatom i staviti da kuva 10 min, taman dok se špagete skuvaju.

Ocedite špagete i umešajte ih u sos, pa narendajte kačkavalj i pospite origanom. Po želji, ukrasite listićima goveđe pršute pre serviranja.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: spagete pelat beli-luk cili

Bezglutenski keks s visokim sadržajem proteina

Burger od ćuretine s humusom i mediteranskim začinima

Najjednostavnija salata od leblebija, paradajza i maslina

Jednostavan svinjski kare, sporo pečen u rerni

POSNO! Pikantna lazanja sa sojinim ljuspicama i dimljenim tofu sirom

POSNO! Punjene lignje s kinoom i pečurkama

Pikantna junetina u paradajz sosu

Ukusno i hranljivo posno jelo: "prebranac" od boba

Oslić u kukuruznom brašnu - posno, ukusno i krckavo

Posno i ukusno: supa od krompira i brokolija

Omiljeni posni recept: bolonjeze sos od šarana (POSNO)

Rolovana piletina sa spanaćem i kačkavaljem

Prženi pirinač - odličan prilog uz većinu jela

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama