≫ 

POSNO! Pikantna lazanja sa sojinim ljuspicama i dimljenim tofu sirom

Zanimljivo posno jelo koje možete jednostavnije pripremiti i sa debelm korama za pitu, umesto testeninom za lazanje bez jaja.

  • 0

Potrebno je:

- pakovanje testenine za lazanje bez jaja

- veća glavica crnog luka

- šolja sojinih ljuspica

- 2 šolje soka od paradajza

- 3 čena belog luka

- origano

- čili

- so i biber

- muskatni oraščić

- 2 šolje pirinčanog mleka

- maslinovo ulje za prženje i podmazivanje pleha

- 2 kašike brašna

- pakovanje dimljenog tofu sira

Priprema:

Skuvajte kratko listove testenine u slanoj kupućoj vodi da omekšaju, a sojine ljuspice natopite u vruću vodu da se rehidriraju.

Ispržite sitno seckani crni i beli luk, pa ubacite i sojine ljuspice. Zatim prelijte paradajz-sokom i dodajte začine: so, biber, origano, čili. Kuvajte desetak minuta da se sos zgusne.

U drugu posudu sipajte maslinovo ulje i propržite brašno, pa uzmešanje dodajte pirinčano mleko. Posolite, pobiberite i začinite muskatnim oraščićem.

Na manji nauljeni pleh, stavite prvi sloj kora za lazanje, prelijte sosom, pa bešamelom i narendajte tofu sir. Zatim napravite isti takav drugi i treći sloj. Mora da ima minimum tri ovakva sloja, a ako ostane materijala, uradite još jedan. Na kraju treba da se završi narendanim tofu sirom.

Peče se na 180 stepeni oko 60 minuta, a najbolje je da prvih pola sata bude prekriveno folijom. Gotovo je kada višak tečnosti izvri, a gornji sloj postane zlatan. Služite toplo, mada su i hladni ostaci izuzetno ukusni sutradan!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA