≫ 

Rolat od svinjetine sa slaninom, lukom i paprikom

Dobro začinjena svinjetina, pečena u rerni, biće divno iznenađenje za vaša nepca!

  • 0

Sastojci:

- komada svinjskog karea od oko 800 g

- 2 glavice crvenog luka

- 12 komada slanine

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica aleve paprike

- 1 kašičica bibera

- opciono: 2-3 jabuke

Priprema:

Isecite meso na veće šnicle. Izmešajte začine i pospite po svakoj strani mesa, a crveni luk izrežite na kolutove. Ređajte šnicle i povrće na ovaj način: meso, pa red slanine, kolutovi luka - pa opet komad mesa, pa slanina, luk, meso, sve dok imate sastojaka.

Zatim sve urolajte i dobro učvrstite. Dobijeni rolat mora biti stisnut i tako se peći. Vežite ga koncem za pečenje ili ga učvrstite štapićima za ražnjiće.

Možete ga peći u pekaču, jer se još i “kuva” u začinima i to oko dva sata na na 180-200°C. Ako ste ljubitelj slatko-slanih kombinacija, oko mesa - kada je do pola gotovo - nasecite jabuke i pecite sve zajedno. Poslužite uz krompir i salatu po želji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA