2

Kiseli kupus sa suvim mesom i suvim šljivama

Ako nikada niste probali ovu kombinaciju, dopustite da vam ona obeleži zimu!

Kiseli kupus, Bosanski lonac
Foto-ilustracija: Foter/erecepti.com

Sastojci:

- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 2 srednje glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- dimljeno meso po izboru (bez koske) - oko 200 g
- šaka suvih šljiva bez koščice
- biber
- ljuta paprika ili čili
- malo masti

Priprema:

Kiseo kupus iseći kao što se seče sladak kupus za salatu, na tanke rezance. Upržiti na masti sitno seckan crni luk, dodati lovorov list, a pred kraj i sitno seckan čen belog luka, suvo meso, čili i šljive. Dodati isečen kupus i naliti sa malo vode, pa sve to dinstati na nižoj temperaturi dok kupus ne omekša. Začiniti biberom i tucanom, ljutom, suvom paprikom i po potrebi posolite.

Voditi računa o vodi, trebalo bi da je uvek ima. Promešati blago, ili povremeno samo protresti šerpu. Po želji možete skratiti vreme kuvanja na ringli i kupus zapeći u rerni, ali je ovako brža priprema.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Čili, Kiseo kupus, Podvarak, suve šljive

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • D
    Dule

    Ok

  • W
    Wassup

    Sljive bas i ne moraju :))