≫ 

Crveni potaž sa cveklom i šargarepom

Ovaj potaž, posebnog ukusa, najbolje servirajte uz mocarelu ili drugi jači sir - dobićete jelo koje se pamti!

  • 0

Sastojci:

- 500 g sveže cvekle

- polovina manjeg korena celera

- 2 šargarepe

- 1 glavica crnog luka

- 1 l supe od povrća (može i kocka)

- po ukusu mlevenog kima

- 1 kašičica maslinovog ulja

- 2 manje kisele jabuke

- 1 l vruće vode

- 1 kašika jabukovog sirćeta

- 4 kašičice rendanog rena

- mocerela za serviranje (ili plavi sir ako volite jače ukuse)

Priprema:

Povrće očistiti i grubo iseckati. Zagrejati ulje pa dodati povrće i kim, promešati, naliti supu, poklopiti lonac i kuvati dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati grubo sečene jabuke, neoljuštene pa skuvati i njih.

Lonac skinuti sa vatre i izmutiti mikserom, pa dodati preostalu vodu. Začiniti gotovu supu sirćetom, renom, solju i biberom. Servirajte kao što smo predložili: uz mocarelu ili plavi sir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA