0

Namaz od bundeve i susamovog putera

Znamo da u ovo doba godine svi rado jedu ajvar - ali možete da isprobate još neke zdrave namaze.

Sastojci:

- 500 g bundeve
- 2 kašike susamovog putera (tahinija)
- 2 čena belog luka
- so
- 2-3  kašike maslinovog ulja
- 1/2 limunov sok
- po želji slatka paprika

Priprema:

Bundevu iseći na manje komade i ispeći u rerni da bude mekana. U blender staviti pečenu bundevu, susamov puter, beli luk i so. Dodati kašiku maslinovog ulja. Ukoliko je namaz pregust dodajte još maslinovog ulja ili po ukusu dodajte soka od limuna. Pripazite sa dodavanjem soka od limuna, jer bi namaz lako mogao postati prekiseo.

Služiti kao namaz uz hleb za doručak ili kao prilog uz pečeno povrće za ručak.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Beli luk, Bundeva, Maslinovo ulje, namaz

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata