≫ 

Svinjski but špikovan belim lukom i suvim šljivama

Rerna na umerenoj temperaturi i malo strpljenja dok se meso ispeče, jesu garancija da ćete imati divan obrok!

  • 0

Sastojci:

- 1 kg svinjskog buta bez koske

- 150 g suvih šljiva bez koščice

- 200 g mesnate slanine

- 3 glavice belog luka

- 5 kašika senfa

- 3 kašike meda

- kesica začina za svinjsko pečenje

- 4 veća krompira

- 4 šargarepe srednje veličine

Priprema:

Oljuštiti beli luk ali ga ne secite, ostavite čenove cele. Slaninu iseći na tanke trakice. Svinjski but je potrebno marinirati 4 do 5 sati u mešavini začina za pečenje. Mariniran but izbušiti na petnaestak mesta. U svaku rupu stavljati  čen belog luka, suvu šljivu i isečenu slaninu dok sve ne ispunite.

Pomešati med i senf u manjoj činiji, pa tom smesom premazati čitav but. Zagrejati rernu na 220 stepeni i peći but pola sata do 40 minuta, a onda smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još 1.5 do 2 sata. U plehu sa mesom možete peći i krompire isečene na kriške i šargarepu. Isečeno vruće pečenje pozlužite sa povrćem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA