≫ 

Za večeru i doručak: pita sa sirom i kiselim mlekom

Ispecite uveče, pojedite deo dok je toplo - a ostatak spakujte i ponesite za doručak...

  • 0

Sastojci:

- 500 g kora za pitu

Fil:

- 2 veze zelja

- 500 g mladog sira

- 180 ml kiselog mleka

- 1 kašičica soli

Premaz za kore:

- 3 jajeta

- 200 ml mleka

- 180 ml ulja

- 3 kašike pšeničnog griza

- 1 prašak za pecivo

Priprema:

Zelje dobro oprati, ocediti od vode i na sitno ga iseckati. Posoliti ga i rukama izgnječiti. U to dodati izgnječen sir i kiselo mleko i sve dobro umutiti da se sjedine sastojci. U drugoj posudi umutiti sastojke za preliv pazeći da nema grumuljica od griza. Pre svakog premazivanja kora ovu smesu promešati, jer griz vremenom pada na dno.

Uzeti pleh veličene kora, podmazati ga uljem i složiti prvu koru. Premazati je s 2-3 kašike premaza, staviti drugu koru, premazati je i po njoj rasporediti malo fila sa zeljem. Redom tako premazivati kore i na svaku treću stavljati fil.

Ostaviti malo premaza za gornju koru. Pre pečenja pitu iseći, preliti preostalim premazom i u zagrejanoj rerni peći je na 200 stepeni 30 minuta. Nakon toga pita će imati rumenu gornju koru, ali da bi i unutra bila dobro pečena pecite je još 15 minuta na 150 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA