≫ 

Pravi doručak – jaja sa povrćem i šunkom zapečena u rerni

Najbolje je kada se jutra započnu bogatim doručkom, pa preko dana niste preterano gladni...

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 8 jaja

- 1 srednja tikvica

- 1 veći luk

- 1 šargarepa

- 150 g šunke

- 50 g sira

- 2 kašičice susama

- peršunovo lišće

- 1 paprika

- 1 kašičica začina

Priprema:

Na malo ulja se izdinsta sitno seckani luk, pa  se doda susam da i on malo požuti, doda se sitno sečena tikvica, paprika, rendana šargarepa i na kockice isečena šunka.

Kad je sve omekšalo stiša se vatra te izmute jaja sa kašikom začina i sitno seckanim peršunovim lišćem. Jaja se sipaju preko izdinstanog povrća i sve se zajedno peče. Kad je pečeno, poslaže se gore sir i poklopi da se zapeče još 2-3 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA