≫ 

Jednostavni pohovani račići, sa prelivom na bazi majoneza i pavlake

Da lakše pohujete ove račiće, upotrebite ražnjiće da ih uvaljate u brašno, jaja i prezle - sve će biti brže i urednije.

  • 0

Sastojci za 2 osobe:

- 500 g smrznutih račića

Za pohovanje:

- jaje, prezla, brašno, malo mleka, so

- ulje za prženje

Za preliv:

- 1 pavlaka

- 2 kašike majoneza

- po ukusu beli luk (granule), suvi peršun, biber, začin

Priprema:

Smrznute račiće odmrznuti i uvaljati, prvo u brašno zatim u jaje u koje ste dodali malo mleka i soli, i na kraju u prezle. Pržiti ih u dubokom ulju dok ne porumene. Za preliv pomešati sve sastojke, pa začiniti po ukusu. Najbolje je poslužiti toplo.

Takođe, može da posluži kao predjelo ili večera, a i kao lagan ručak. Isto tako, dobra je i neka sezonska salata uz belo vino. Vidi se da je ovo jelo lako pripremiti za kratko vreme, pa probajte i vi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA