≫ 

Domaća testenina: najlepše taljatele i rezanca za supu

Ako niste do sada probali da napravite svoju testeninu - isprobajte ovaj recept i nećete se pokajati!

  • 0

Sastojci:

- 400 g brašna

- 4 jaja (ni mala ni velika)

Priprema:

U veću posudu sipajte brašno, a onda napravite udubljenje i dodajte jaja. Obično bude lakše ako prethodno jaja malo ulupate viljuškom. Zamesite testo, pa ga izradite rukama dok ne postane potpuno glatko. Neka se ohladi sat vremena u frižideru, umotano u providnu foliju.

Oklagijom razvijte prevougaonik pa ga isecite na trake. Propustite kroz mašinu za testeninu da dobijete deblje listove, a zatim postepeno idite do najtanjeg podešavanja kako bi se dobili taknki listovi testa. Neka se list samo malo prosuši pa ga isecite.

Rastresite razanca u rukama i stavite na stolnjak da se dobro osuše. Mogu da se upotrebe odmah, a osušena mogu da stoje u papirnoj kesi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA