≫ 

Pečene ćufte od spanaća i kinoe

Zanimljive ćufte koje možete kombinovati uz sos i povrće po izboru...

  • 0

Sastojci:

- šolja skuvane kinoe (oceđene)

- 4 čena belog luka (iseckati)

- 1 crveni luk (iseckati)

- 3 velike šake iseckanog baby spanaća

- 2 jaja

- 40 g narendanog parmezana

- so i biber

- malo maslinovog ulja

- prezle po potrebi

- maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte u tiganju malo maslinovog ulja pa izdinstajte luk, beli luk i spanać. Neka se ovo malo prohladi. U drugoj posudi izmešajte kinou, jaja, sir, začine - pa na kraju umešajte i spanać. Sve dobro izmešajte i dodajte prezle dok sve ne postane kompaktna masa.

Od smese pravite ćufte i poređajte na papir za pečenje. Pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Ove ćufte odlično idu uz jaku juneću supu, umak od grčkog jogurta ili paradajz sos.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA