≫ 

Čuveni kineski sos od šljiva

Ovaj sos se tradicionalno servira uz "Pekinšku patku" - ali inače ide sjajno uz piletinu, ćuretinu, junetinu, a posebno uz svinjetinu.

  • 0

Sastojci:

- 10-12 svežih šljiva (ili natopljenih suvih)

- 2 srednje jabuke

- kašika tamari sosa

- čili ili kajenski biber

- five spices ili miks začina za kineska jela

- puna kašika paradajz pirea

- kašika balsamiko sirćeta

Priprema:

Šljive i jabuke ne ljuštite i samo ih isecite na komadiće (veličina pola kutije šibica). Kuvajte dok ne omekšaju, a zatim prespite u blender i par puta pritisnite mlevenje. Treba da budu samlevene, ali ne i kašaste.

Dodajte tamari sos, paradajz pire, balsamiko, kineski začini, čili. Sos treba da bude slatko-ljuto-kiseo, s naglaskom na “ljut”. Vratite u šerpicu na ringlu i kratko prokuvajte.

Recept i fotografija: blog Vitki Gurman

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA