≫ 

Ideja za ručak: svinjetina u saftu, servirana s graškom

Klasičan ručak, specifičan za naše podneblje, uvek je dobar izbor...

  • 0

Sastojci:

- 1 veća glavica crvenog luka

- 3 čena belog luka

- 1 veća šargarepa

- 500 g svinjetine

- 1 pakovanje smrznutog graška

- začin

- 1 mala kašičica sode bikarbone

- 100 ml pasiranog paradajza

Priprema:

Luk sitno naseckati, a šargarepu i meso iseći na kocke. Na zagrejanom ulju izdinstati luk. Kad luk postane staklast dodati beli luk, šargarepu i meso, pa sve promešati. Dodati kašičicu sode bikarbone, radi bržeg dinstanja, jer je meso zilavo, te malo posoliti. Doliti vruće vode tek toliko da prekrije meso, poklopiti i dinstati oko 1 h, uz povremeno mešanje i dolivanje vode po potrebi, sve dok meso ne bude skoro gotovo.

Na pola dinstanja, dodati pasirani paradajz (iz tetrapaka), oko 100 ml. Kada je meso omekšalo, dodati smrznuti grašak i začine po ukusu. Dosuti vode da prekrije grašak. Sve promešati i ostaviti da se krčka dok grašak ne omekša i ne upije saft. Možete poslužiti uz zelenu salatu ili neki drugi dodatak po želji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA