≫ 

Knedle servirane s rendanim kupusom

Ovako spremljene knedle na zimu možete raditi i sa kiselim kupusom...

  • 3

Sastojci:

- 3 srednja krompira

- brašna

- 2 prstohvata soli

- 1 jaje

- 500 g rendanog kupusa

Priprema:

Skuvamo krompir u ljusci, malo ga prohladimo, oljuštimo i zgnječimo. Kupus operemo, zrendamo i stavimo da se kuva u vodi oko 40 minuta. Za to vreme pravimo knedle. U posudu stavimo brašno, so, krompir i jaje. Zamesimo glatko testo, podelimo na 4 dela i od svakoga napravimo dugački valjak. Izrežemo na veličinu 2 cm i malo pobrašnimo da se nebi lepili jedan za drugi. U lonac stavimo vodu da ključa i u nju knedle. Kuvaju se toliko dok ne isplivaju na površinu, oko 10 minuta.

Kupus ocedimo od viška tečnosti, zamastimo i stavimo da se lagano prodinsta oko 5 minuta, zatim ubacimo kuvane knedle, dobro promešamo i još 10 minuta lagano dinstamo da se sve dobro prožme. Možete poslužiti kao lagan ručak ili služiti uz pečeno meso ili pečenu slaninu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Julija

    8. avgust 2018 | 19:28

    @Sale Stavi oko 150 gr. brasna, (t400meko), pa ako je bas mnogo meko ti dodaj po malo dok ne dobijes testo da se ne lepi.

  • Sale

    2. avgust 2018 | 21:24

    Pa koliko brasna treba.Kako niko nezna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA