≫ 

Pileća supa sa šargarepom i celerom

Tradicionalno domaće predjelo - jer kao što znamo: ništa bez kašike!

  • 0

Sastojci:

- 400 g pilećeg mesa

- 2 kašike putera

- 2 šargarepe

- 1 glavica luka

- 3 krompira (izrezan na kockice)

- 1/2 šoljice graška

- 2 struka celera

- 2 kašike griza

- 1 žumance

- 1 šaka peršuna

- so, biber, začin

Priprema:

Piletinu staviti u šerpu, dodati začine, zaliti vodom i kuvati. Kuvanu piletinu izrezati na manje komadiće i staviti da se kuva. U drugoj šerpi na puteru propržiti luk, šargarepu i celer 10 minuta, dodati krompir, grašak, sve zaliti vodom i kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša, pa dodajte kuvano i izrezano  pileće meso, a zatim neka, ponovo, malo provri.

U posudi pomešati griz, malo vode i žumance. Mešavinu dodajte u supu i neprestano mešajte, dok se supa ne zgusne. Ako je potrebno dodajte još začina i peršun.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA