≫ 

Zdrava paradajz čorba sa svežim, domaćim testom (taranom)

Ovo narendano testo u nekim krajevima nazivaju "tarana" - lako se pravi i daje posebnu čar jelu!

  • 0

Sastojci:

- 100-120 g oštrog brašna

- malo sol

- 1 l kuvanog ili pasiranog paradajza

- 1 glavica luka isečena sitno

- 1 kašika brašna

- 1 stabljika celera ili celerov list

- 1 kašicica morske soli

- 1 kašicica šećera

- 1 l vode ili malo više, ako je paradajz kiseo

- maslinovo ulje

Priprema:

Za testeninu, zamesiti tvrđe testo od brašna, jajeta i malo soli. Narendati testo iznad brašnom posute radne površine, malo ga rasporediti i ostaviti da se prosuši.

Na malo ulja propržiti luk da lepo zamiriše, dodati brašno pa mešati da i ono promeni boju. Naliti kuvani ili pasirani paradajz, vodu, so, šećer, stabljiku celera ili pred kraj kuvanja list celera. Posle desetak minuta zakuvati corbu prosušenom taranom, pa poslužiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA