≫ 

Neodoljive kiflice s junećim mesom i kiselom pavlakom

Kiflice ne moraju da budu samo sa sirom i šunkom - i mleveno meso se super uklapa u kombinaciju!

  • 0

Sastojci:

Fil:

- malo masti

- 2 glavice crnog luka

- 400 g junećeg mesa

- 2 barena jaja

- 2 dl kisele pavlake

- so

- 1 kesica mlevenog bibera

- 2 belanca

Testo:

- 250 g masti

- 600 g pšeničnog brašna

- 2 žumanca

- pola kocke svežeg kvasca

- 1 šolja mlakog mleka

- kašičica šećera

- malo soli

- jedno žumance za premazivanje

Priprema:

Fil:

Na malo masti izdinstati sitno seckan crni luk. Dodati, sitno seckano meso kao za gulaš i dobro izdinstati. Kada je gotovo samleti celu smesu kroz mašinu za meso. Kroz mašinu pustiti i 2 barena jaja. U smesu dodati biber, so, kašiku kisele pavlake i šam od 2 belanca. Sve dobro pormešati i ostaviti poklopljeno u frižideru preko noći.

Testo:

U toplo mleko dodati kocku kvasca sa šećerom i sačekati da nadođe. U poseban sud sipati brašno, dodati mast , 2 žumanca, ostatak kisele pavlake i nadošli kvasac. Zamesiti testo, pa ga podeliti na 8 loptica. Svaku razvući na dasci za mešenje što tanje i podeliti na 8 delova. Staviti po kašičicu fila i umotati kifle. Svaku kiflu premazati umućenim žumancetom sa malo vode ili mleka, pa ređati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-35 min.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA