≫ 

Tradicija je uvek u modi: vanilice

U moru modernih recepata i deserata - ponekad se jednostavno zaželimo bakine kuhinje...

  • 1

Potrebni sastojci:

250g maslaca

150g šećera

1 vanilin sećer

sok 1 limun

jaje (celo) + jedno žumance

1/2 kg brašna

džem od kajsija

Način pripreme:

Umutiti maslac, pa mu dodati šećer i jedan vanilin šećer. U smesu dodati sok limuna i malo narendane kore limuna. Zatim dodati jedno celo jaje i jedno žumance. Kada se to sve umuti, dodati i brašno. Dobijeno testo razvuci na željenu debljinu, vaditi željenim kalupom i peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pazite da se vanilice ne prepeku i ne potamne. Kada se ispeku namazati jednu odozgo dzemom i prekriti je sa drugom vanilicom.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA