Firentinci sa bademima i kandiranim ananasom
Ananas i badem - da li možete odoleti?
Sastojci:
Testo:
- 50 g brašna
- 50 g meda
- 150 g šećera
- 50 g slatke pavlake
- 100 g seckanih badema
- 100 g kandiranog ananasa
Glazura:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 30 g sitno seckanih badema
Priprema:
Testo:
U šerpu na pari stavite slatku pavlaku, med, šećer i mešajte drvenom varjačom. Kad se šećer rastopi sklonite sa vatre. Kadnirani ananas sitno naseckan dodajte u šerpu, pa toj smesi dodajte bademe I brašno i mešajte dok se masa ne sjedini. Posle toga stavite na veliki pleh papir za pečenje pa polako izlijte u njega masu ili formirajta kolače i pecite 10-15 min na 180 stepeni.
Glazura:
Čokoladu polomite na komade i rastopite na pari pa je razlijte na celu površinu ili pojedinačno na kolače. Na kraju odozgo pospite sa bademima pa poslužite.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.