Spremite krofne po receptu naših baka
Ukrašene čokoladom još su slađe!
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 jaje
- 1 mala šoljica ulja
- 1 mala šoljica šećera
- 25 g svežeg kvasaca
- malo soli
- ruma po ukusu
- narendana kora od pomorandže
- 100 g crne čokolade
Priprema:
Kvasac rastopi u malo vode. Sve sastojke zajedno sa kvascem zamesi sa mlakom vodom. Testo ne bi trebalo da se lepi za ruke. Ostaviti u toploj prostoriji da se udupla. Premesi testo dva puta. Razvuci koru oklagijom pa čašom vadi krofne. Ostavi da još malo nadođu pa pržiti u dubokom ulju. Posuti šećerom u prahu ili kristal šećerom, ako više volite.
Na kraju rastopite crnu čokoladu pa prelijte preko svake krofne, biće još bolje.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Veliko hvala
Najbolje je peci krofne u ulju ali moze i mast.Moja baka,mama i ja pecemo ih tako sto kad ih stavimo u masnocu, poklopimo ih i ne podizemo poklopac dok donja strana ne porumeni.Kad vidimo da je spremna za okretanje, otklopimo poklopac( najbolje da je staklen)tada krofnu okrenemo i nastavimo pecenje bez njega.Svaka krofna ce na ovaj nacin imati pojas i bice supljikava a to im daje posebnu draz.Prijatno!
Podelite komentar
vesna
Koliko treba vode,ne piše u receptu.Ne znam kakve su kad se doda rum,jer nevolim rum a pogotovu u nečemu prženom mi nedeluje baš njam.
Podelite komentar