0

Mirisne princes krofne, ukrašene jagodama

Omiljeni desert, sada je još bolji...

Princes krofneX
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

Krem:

– 7 dl mleka
– 7 kašike šećera
– 3 jaja
– 50 g maslaca
– 7 kašike brašna
– malo prah šećera
– 1 kesica vanilin šešera

Priprema:

Testo za ove princes krofne je isto kao i za tulumbe iz rerne. Kašičicom stavljajte testo na uljem podmazan pleh i pecite ga kao i tulumbe oko 30 minuta (bez otvaranja rerne). Pečene i ohlađene krofne presecite i punite kremom. Za krem skuvajte 6 dl mleka sa šećerom i maslacom.

Posebno umutite žumanca, dodajte brašno i sa 1 dl mleka dobro razmutite, dodajte u provrelo mleko i skuvajte krem neprestano mešajući. Kada se krem zgusne, sklonite i u vruće umešajte šam od belanaca. Gotovim kremom punite krofne. Princes krofne pospite prah šećerom, vanilin šećerom, a možete da ih ukrasite sa komadima svežih jagoda.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Brašno, Jagode, Jaja, maslac, Mleko, princes krofne, šećer, vanilin šećer