Preslatki kokos rolat na originalan način
Obavezno probajte ovaj jednostavan desert, koji se ne peče...
Sastojci:
Crni deo:
- 250 g mlevenog keksa
- 125 g prah šećera
- 1 kašika kakao praha
- 1 šolja jake skuvane kafe
Beli deo:
- 125 g maslaca
- 125 g prah šećera
- 100 g kokosa
Glazura:
- 100 g bele čokolade
- 2 kašike ulja
- 2 kašike mleka
Priprema:
Mleveni keks, prah šećer i kakao izmešati uz dodavanje skuvane kafe da se dobije masa ni previše gusta, ni retka. Masu rastanjiti na samolepljivoj foliji. Maslac umutiti sa prah šećerom i dodati kokos. Premazati preko crnog dela, pa pažljivo urolati. Belu čokoladu otopiti sa 2 kašike ulja, u otopljeno umešati 2 kašike mleka, pa preliti preko rolata.
Ako želite možete koristiti prehrambene boje da ovi rolati budu zanimljivije posluženje na proslavama.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.