≫ 

Kremasta i sočna čokoladna torta sa kakaom

Rezultat je vredan truda!

  • 0

Kora(3 kom):

- 3 jaja

- 3 kašike šećera

- 3 kašike brašna

- 2 kašike kakaa

- 1/2 praška za pecivo

- 1 dl mleka

- 0.5 dl ulja

Krem:

- 2 kesice pudinga od čokolade

- 800 ml mleka

- 8-10 kašika šećera

- 200 g maslaca

Čokoladni preliv:

- 3 kašike vode

- 3 kašike šećera

- 3 rebra čokolade

- 30 g maslaca

Još potrebno:

- pavlaka za šlag

Priprema:

Za koru, penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Kada se sastojci sjedine dodati mleko i ulje i miksati dok smesa ne bude kompaktna. Napraviti čvrst sneg od belanaca i umešati u prethodno pripremljenu smesu. Izliti u okrugli kalup za torte (28 cm) i peći na 175°C oko 20 min. I ispeći takve 3 kore. Za krem, odvojiti 600 ml mleka i kuvati u loncu na srednje jakoj vatri, dodati šećer i kuvati dok se šećer ne rastopi. U preostalih 200 ml mleka sipati 2 kesice pudinga od čokolade, i dobro izmešati da se ne stvore grudvice. Dobijenu smesu sipati u vruće mleko sa šećerom i kuvati dok smesa ne postane gusta.

Kada je krem dobio željenu gustoću, skloniti s vatre i pustiti da se prohladi. U topli krem umešati 200 g maslaca za kolače. Ostaviti da se krem potpuno ohladi i podelti ga na 3 dela. Za čokoladni preliv, u posudu staviti vodu i šećer i zagrejati na vatri, pa kada se šećer rastopio, dodati čokoladu za kuvanje koju smo prethodno iskidali na sitnije komade, i kada se čokolada rastopi skloniti s vatre. Odmah dodati maslac i mešati dok se potpuno ne otopi.

Na podlogu na kojoj će stajati torta staviti prvu koru, preliti je sa čokoladnim prelivom, pa na njega staviti prvi deo krema. Na krem staviti drugu koru, preliti je čokoladnim prelivom i staviti drugi deo krema. Na krem staviti treću koru i s ostatkom krema premazati celu tortu (i gornju površinu i sa strane), a preostali čokoladni preliv sipati na vrh torte. Ostaviti da se torta potpuno ohladi. Ohlađenu tortu ukrastiti umućenom slatkom pavlakom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA