≫ 

Sladoled s lešnicima od punomasnog mleka

Ko ne voli sladoled i lešnike?

  • 0

Sastojci:

- 200 g punomasnog svežeg mleka

- 450 g mlečne slatke pavlake

- 140 g šećera

- 35 g mleka u prahu

- 4 g brašna od semenki rogača

- 40 g zaslađenog kondenzovanog mleka

Dodaci:

- 75-100 g krema od lešnika/badema/pistaća itd.

- ili 150 g čokolade

Priprema:

Pomešajte u posudi šećer, mleko u prahu i brašno od semenki rogača. Pomešajte mleko i slatku pavlaku i zagrejte do ključanja. Dodajte vruću masu u posudu sa suvim sastojcima i dobro izmešajte. Vratite smesu u lonac i kuvajte na laganoj vatri neprestano mešajući, dok ne dostigne temperaturu od 85°C (radi pasterizacije). Maknite s vatre i uspite u čistu posudu. U još toplu smesu dodajte zaslađeno kondenzovano mleko i dodatke po želji, pa dobro izmešajte, da smesa bude glatka.

Otopljenu čokoladu, ili pastu od orašastih plodova (lešnika, badema, pistaća, itd.) lagano tostirajte u rerni, pa još tople sameljite u električnoj seckalici ili štapnim mikserom dok ne ispuste ulje i dobijete glatki krem. Ostavite krem da se ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru 3-4 sata ili preko noći da se ukusi bolje spoje. Nakon toga sladoled sipajte u aparat za sladoled ili ako nemate aparat, direktno u posudu pogodnu za zamrzavanje, pa u zamrzivač i s vremena na vreme izmešajte dok se ne stegne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA