≫ 

Tart sa kompotom od mešanog voća

Ako ne možete da se odlučite od kog voća da napravite tart - vi uzmite miks voća!

  • 0

Sastojci za 8 osoba:

Za testo:

- 200 g brašna

- 70 g šećera

- 2 žumanca

- korica od 1/2 limuna

Za krem:

-6 dl meka

- 6 žumanaca

- 150 g šećera

- 50 g brašna

- 10 g maslaca

- 2 vanilin šećer burbon

- kompot mešanog voća

- listići želatina

Priprema:

Testo:

Prosejati brašno, pa pomešati sa šećerom i rendanom koricom limuna. Prosuti brašno na radnu površinu pa u sredinu dodati omekšani maslac i kratko promešati testo. Zatim dodati žumance i o,25 dl vode. Zatim nekoliko minuta mešati testo dok se delimično ne ujednači.

Za krem:

Sipati meko u lonac, dodati vanilin šećer burbon i staviti da provri. Odvojeno izmešati žumance sa šećerom dok smesa ne postane penasta i svetla. Zatim dodati brašno i promešati. Nakon toga polako i stalno mešajuči  u tu smesu ulivati vrelo mleko, sve prebaciti u lonac pa ga staviti na laganu vatru i paziti da ne provri, neprestano mešajuči dok se ne zgusne krem, skloniti sa vatre, ohladiti, i u hladni krem dodati maslac.

Voće izvaditi i ocediti, složiti ga na krem, a tečnost od kompota zamutiti sa želatinom. Testo se peče 15 min na 180 stepeni pokriveno sa pek papirom i pasuljem ili leblebijom. Nakon 15 min sklonimo papir i leblebije ili pasulj i pečemo još 10 minuta. Kad se testo ohladi namažemo sa kremom, slažemo voće iz kompota i sve zajedno zalijemo želatinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA