≫ 

Nepečeni cheesecake s malinama i belom čokoloadom

Osvežavajuće i kremasto - a bez paljenja rerne i previše vremena u kuhinji!

  • 0

Sastojci:

- 100 g čajnih keksa

- 70 g maslaca

- 2-4 kašike prah šećera (po ukusu)

- 500 g neslanog krem sira

- 250 ml slatke pavlake

- 50 g bele čokolade

- šećera po ukusu, a 2 kašike su dovoljne

- malo ekstrakat vanile

- kesica želatina

- 200 ml soka od odmrznutih malina

- 100 g malina

- 2 kašike gustina

- 4 kašike šećera

Priprema:

Spremite kalup za tortu prečnika 20 cm. Za podlogu sameljite keks, pa ga pomešajte sa prah šećerom i otopljenim maslacem. Formirajte koru na dnu kalupa i neka se hladi dok spremate fil.

Umutite mikserom sir, šećer, aromu vanile - a slatku pavlaku posebno umutite, pa umešajte u sir. Dodajte u fil otopljenu belu čokoladu, a želatin natopite prema upuststvu s kesice - a zatim i njega umešajte u fil. Sipajte fil preko kore i vratite u frižider.

Sok od malina prokuvajte, umešajte gustin i ostavite da provri. Ubacite maline, promešajte i neka se ohladi toliko da vam ne bude vrelo kad u masu umočite prst. Tek tada preliv sipajte preko fila.

Ohladite dobro preko noći. Sutra uklonite obruč s kalupa i poslužite kolač.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA