≫ 

Slatke kokice - super grickalica za sladokusce

Kokice same po sebi nisu ni slatke, ni slane. Ako smo i navikli da ih solimo, ne znači da tako uvek mora da bude!

  • 0

Sastojci:

- šolja kukuruza kokičara

- 1/2 šolje otopljenog putera

- 1/2 šolje smeđeg šećera

- 1/2 šolje meda

- ravna kašičica soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 120 stepeni a kokice iskokajte na uobiačjeni način (šerpa ili mikrotalasna). U tiganju na srednjoj temperaturi, pomešajte puter, šećer, med i so. Kuvajte uz neprestano mešanje dok ne provri, pa nakon par minuta ključanja, sklonite.

Još uvek tople kokice prelijte slatkom mešavinom i izmešajte tako da svaka kokica bude obložena. Zatim kokice rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje. Pleh stavite u rernu i pecite oko sat vremena, a par puta u toku pečenja promešajte kokice.

Gotove kokice izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Poslužite hladne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA