0

Kremasta panakota s belom čokoladom, malinama i vanilom

Najjednostavniji italijanski desert čiji ukus jednostavno morate da volite...

Sastojci:

- 500 ml pavlake
- 100 ml punomasnog mleka
- malo ektrakta vanile
- kesica želatina
- 4 kašike šećera
- 100 g bele čokolade
- 250 g malina
- 3 kašike šećera
- 1 kašika gustina

Priprema:

Ugrejte pavlaku i mleko sa šećerom. Skinite sa vatre i dodajte prethodno potopljen želatin. Promešajte i dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne rastopi. Dodajte kašku malina, pasiranih kroz cediljku, da dobijete roze boju i još jednom dobro izmešajte. Rasporedite masu u odgovarajuće čaše ili silikonske modlice - pa stavite u frižider da se dobro ohladi.

Pomešajte maline sa šećerom i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte gustin rastvoren u malo vode, pa kuvajte dok se masa ne zgusne.

Izvadite kalupe iz frižidera kad se panakota stegla, pa servirajte uz ohlađen pire od malina i rendanu belu čokoladu.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: panakota panna-cotta maline zelatin italijanska-kuhinja bela-cokolada