0

Idealno posluženje uz čaj: keksići s bademom

Ovaj keks je aromatizovan rumom. To znači da malo ruma možete da sipate i u čaj - pa će se lepo slagati!

Sastojci:

- 2 jaja
- 250 g maslaca
- 200 g šećera
- 400 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo ekstrakta ruma
- 250 g mlevenog badema
- opciono: listići blanširanog badema za ukrašavanje

Priprema:

Maslac i šećer penasto umutite, dodajte jaja i ekstrakt ruma. Pomešajte brašno s praškom za pecivo. U umućen maslac naizmenično dodajte brašno i mleveni badem, pa sve dobro sjedinite.

Umešeno testo stavite u špric za keks, ili ga razvijte oklagijom i vadite modlicom keksiće. Keksiće ređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Ukrasite ako želite listićima blanširanog badema.

Pecite u već zagrejanoj rerni na 170 stepeni, oko 20 minuta. Sačekajte da se dobro ohlade pre nego što ih spakujete u kutiju.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: badem brasno keks maslac

Kremasti desert sa lisnatim testom, koji liči na krempitu

Salčići - neodoljiva poslastica iz kuhinja naših baka

Štrudla s jabukama i suvim grožđem

Puter-keksići s lešnicima

Posni čokoladni mafini s bademom i pomorandžom

Grejanje iznutra: aromatično kuvano vino

Najjednostavniji kroasani sa eurokremom

Desert iz teglice: kompot od kruške

Kremasta panakota s belom čokoladom, malinama i vanilom

Desert za večernju romantiku: beli rolat s jagodama

Slatke kokice - super grickalica za sladokusce

Mafini s bundevom i čokoladom

Kolač s bademima

Aromatični kuglof s jogurtom i cirtusima

Integralne palačinke, spremljene s lanom umesto jaja

Starinski kolači - fantastična i aromatična "Čupava Kata"

Čokoladni kolačići s karamelom

Sirove čokoladne bombice - veganske, posne, bez glutena

Nepečeni cheesecake s malinama i belom čokoloadom

Domaći kolači sa suvim grožđem i vanilom

Sočna baklava s pistaćima i grizom

Brzi tiramisu - nikad lakša priprema italijanskog deserta

Romantične roze puslice na starinski način

Milk-shake s bananom i keksom

Zdravije američke palačinke od integralnog brašna

Jednostavni čokoladni kolač s malinama

Preukusne krofne sa džemom

Domaća granola s grčkim jogurtom

Red velvet - "crveni somot" mafini

Čokoladna torta s aromom kafe

Nežni mafini s limunom i maslacem

Aromatične rolnice s cimetom

Kolač od sira i jabuka, s karamelom i cimetom

Kolač od badema i malina s kokosovim šećerom

Domaći kikiriki puter

Francuski krckavi keksići s puterom

Domaće žele-bombone s kokosom

Neodoljivi brauni s dve vrste čokolade

Sočna karamel pita sa jabukama i slatkom pavlakom

Pita od višanja, koju ćete začas pripremiti

Pita od bundeve aromatizovana cimetom

Predobri uštipci po receptu naših baka