≫ 

Idealno posluženje uz čaj: keksići s bademom

Ovaj keks je aromatizovan rumom. To znači da malo ruma možete da sipate i u čaj - pa će se lepo slagati!

  • 0

Sastojci:

- 2 jaja

- 250 g maslaca

- 200 g šećera

- 400 g brašna

- 1 kašičica praška za pecivo

- malo ekstrakta ruma

- 250 g mlevenog badema

- opciono: listići blanširanog badema za ukrašavanje

Priprema:

Maslac i šećer penasto umutite, dodajte jaja i ekstrakt ruma. Pomešajte brašno s praškom za pecivo. U umućen maslac naizmenično dodajte brašno i mleveni badem, pa sve dobro sjedinite.

Umešeno testo stavite u špric za keks, ili ga razvijte oklagijom i vadite modlicom keksiće. Keksiće ređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Ukrasite ako želite listićima blanširanog badema.

Pecite u već zagrejanoj rerni na 170 stepeni, oko 20 minuta. Sačekajte da se dobro ohlade pre nego što ih spakujete u kutiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA