0

Štrudla s jabukama i suvim grožđem

Za sve ljubitelje jabuka, koji poste - evo dobre ideje za novogodišnju trpezu!

Sastojci:

- 400 g brasna
- 20 g svezeg kvasca
- 50 g secera
- 30 g omekšalog kokosovog ulja
- 20 g ulja
- prstohvat soli
- narendana korica od limuna
- 250 ml mlake vode

Za fil:
- 4 rendane jabuke (ocediti)
- malo cimeta
- 100 g suvog grožđa
- još malo ulja za premazivanje

Priprema:

Zamesite testo od popisanih namirnica i ostavite pokriveno da naraste. Zatim ga premesite i podelite na dva dela. Oklagijom razvucite pravougaonik debljine oko 1 cm, koji je dugačak koliko i pleh. Pleh obložite papirom za pečenje.

Nafilujte svaki prvougaonik jabukama, pospite suvim grožđem i cimetom, pa urolajte. Neka u plehu odstoji još oko pola sata i onda svaki rolat premažite s malo ulja i pecite oko pola sata na 190 stepeni.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Cimet, Jabuke, Posno, Post, šrtudla, suvo grožđe