≫ 

Kolač od bundeve i lešnika, aromatizovan pomorandžom

Pripremite neodoljivi kolač, sa izuzetno dobro odabranim začinima!

  • 0

Sastojci:

- 120 g mlevenih lešnika

- 4 kašike oštrog brašna

- 2 kašike mekog brašna

- 1,5 kesica praška za pecivo

- 2 kesice vanillin šecera

- 1 kora i sok pomorandže

- 1 dl mleka

- 1 dl ulja

- 4 jajeta

- 12 kašika šećera

- 150 g rendane bundeve (kratko kuvane)

- Začini: morsko orašce, karanfilić, cimet, biber i čili

Glazura:

- 150 g prah šećera

- 1 pomorandža (sok)

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke: prosejano brašno, šećer, prašak za pecivo, vanillin šećer, lešnike, začine i koru pomorandže. Balans začina odredite sami, ali biber i čili moraju biti tek u tragovima. Potom dodati mleko, ulje sok i žumanca. Rendanu bundevu kratko prokuvajte i dobro ocedite, možete je i blago ispasirati. Belanca umutite u sneg i kad ste izmešali i sjedinili sve kako treba, pažljivo umešajte i žumanca. Veći "đuveć" obložite pek papirom i uspite masu te stavite u već zagrejanu rernu pa pecite na 200°C oko dvadesetak minuta.

Umutite pomorandžin sok i šećer u prahu i premažite topao, ali ne vreo kolac. Umesto ove glazure možete koristiti tanak premaz pekmeza od pomorandži ili jabuka, kajsija, te posuti mlevenim i seckanim koštunjavim voćem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA