≫ 

Dinstana boranija sa šarenim povrćem

Vitamini na stolu, za bolje zdravlje...

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 500 g žute boranije

- 1 struk praziluka, može i glavica crvenog luka

- 2 komada crvene, zelene paprike babure

- 2 kom paradajza, ili pelat iz konzerve

- 2 veća bela krompira

- po ukusu začini, so, zeleni biber, aleva paprika, lovorov list, peršun, mirođija

- 3 čena belog luka

Priprema:

Praziluk zeleni i beli deo se isecka na krugove, može i crveni dobije se lepa boja, prodinsta se na maslinovom ulju, kratko, doda se boranija, paprika isečena na kocke ili kako želite, poklopi malo prodinsta, pa se doda paradajz oljušten i isečen, poklopi se i pusti na laganu toplotu da pusti svoje sokove, krompir se oljšti i iseče na kocke doda u boraniju, dodaju se začini i nalije vrlo malo vode, tek da pokrije krompir, ako je potrebno, na kraju iseckati beli luk i puno peršuna i mirodjije, pa sve prekriti da  prokrčka par minuta.

Može da se služi sa kašikom kiselog mleka, ili pavlake, a može i kašika kajmaka, ko voli.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA