≫ 

Desert s mentom i čokoladom - specijalitet restorana Enso (VIDEO)

Ako niste imali priliku da odete u jedan od najboljih restorana u Beogradu i probate njihove slatkiše - tu je Telegraf Kuhinja da otkrije tajne pripreme!

  • 0

Ako ste bili u tzv. Fine Dining restoranima, već znate da njihova jela - kako slana, tako i slatka - obiluju mnoštvom sastojaka. Ne samo da su oni u glavnom jelu, već i u pratećim sitnicama i prilozima, koji uveličaju serviranje i ostave vas bez daha.

Ovako kolač s čokoladom i mentom izgleda kada vam ga serviraju u restoranu Enso. Priznaćete, čak i da imate detaljni recept - teško ćete celu kompoziciju ponoviti kod kuće:

Foto: restoran Enso

Mi smo posetili restoran Enso i zamolili Uroša Ivoševića, jednog od dvojice šefova kuhinje, da nam oda tajnu ovog (kako čujemo) najpopularnijeg deserta. I Uroš nam je odao tajnu i dao recept - ali ga je prilagodio kućnim uslovima.

Računali smo na to da nemate svu opremu da biste ponovili originalni recept i Uroš se stvarno potrudio da nam kreira recept koji će većina vas umeti da spremi kod kuće. Zato je radio i jednostavnije serviranje - u čašama.

Jasno vam je već da, koliko god pojednostavljeno sve bilo, ne dajemo vam lak i brz recept. Nije ništa ni preteško, ali tražiće vašu pažnju i vreme. Ekipa "Telegraf Kuhinje" koja je bila na snimanju, oduševljena je ukusom i tvrdimo da vredi svaki minut vašeg vremena.

Dok gledate tutorijal, pazite na prečice i olakšice! Uroš vam daje savet kako da umesto kore upotrebite mrvljeni keks - a to će značajno skratiti vreme pripreme.

Ako budete spremali ovo jelo, pošaljite nam slike na mail gastro@telegraf.rs da ih postavimo na našu FB stranicu!

Ako želite da vidite recept za vaše omiljeno jelo, pišite nam šta da spremimo - u komentarima ili na mail gastro@telegraf.rs  

Ostanite uz Telegraf Kuhinju, a možete lajkovati i našu Fejsbuk stranicu i tamo imamo svašta nešto lepo za vas.

Pratite Telegraf kuhinju na našem YT kanalu!  Uskoro vas očekukuju novi nezaboravni i ukusni recepti!

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA