Samsung Galaxy S5 predstavljen u Beogradu (FOTO)

Novost u Samsungovom S5 je to što je u svoj uređaj ugradio skener otisaka prstiju, sa željom da korisnicima pruži dodatnu sigurnost, a druga je prvi merač otkucaja srca ikada ugrađen u neki mobilni telefon, kao i vrhunski hardver

  • 5

U Beogradu je zvanično predstavljen novi Samsungov Galaxy S5 smartfon, koji je po dimenzijama veći od prethodnika S4, sa bržim procesorom, kamerom veće rezolucije zaštitom od neovlašćenog korišćenja ugradnjom skenera otiska prsta, a početak globalne prodaje najavljen je za 11. april.

Galaxy S5, direktni konkurent iPhone-u 5S, ima super AMOLED displej dijagonale 5.1 inča, koji prikazuje sliku u Full HD rezoluciji (1920 X 1080 piksela po inču), a pokreće ga Snapdragon 800 procesor  sa četiri jezgra i radnim taktom od 2.5 GHz.

Novi Samsung ima dva gigabajta RAM memorije, a za skladištenje podataka predviđeno je 16 ili 32 gigabajta, pri čemu je moguće proširenje memorijskog kapaciteta mikroSD karticom. Sve to napaja litijum - jonska baterija kapaciteta od 2.800 mAh, što je dovoljno za gledanje jednog filma u Full HD rezoluciji.

Glavna kamera, koja se nalazi na poleđini mobilnog telefona, ima rezoluciju od 16 megapiksela i brži autofokus, štro je napredak u odnosu na prethodnika S4 koji je imao 13 megapiksela.

Operativni sistem je nova verzija Androida 4.4 KitKat u koji je ubačena nova verzija Samsungovg TouchWiz-a.

Novost u Samsungovom S5 je i to što je u svoj uređaj ugradio skener otisaka prstiju, sa željom da korisnicima pruži dodatnu sigurnost, a druga je prvi merač otkucaja srca ikada ugrađen u neki mobilni telefon.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA