VESELIN JEVROSIMOVIĆ: Tableti će biti jedini računari u biznis svetu (KOLUMNA)

Tableti su uveli revoluciju u telekomunikacijama, krstarenju internetom i uživanju u multimediji. Međutim, oni bi uskoro na isti način mogli i da utiču na poslovni svet

  • 2

Veselin Jevrosimović, vlasnik kompanije ComTrade, u ovonedeljnoj kolumni za dnevni list Informer izneo je svoje mišljenje u vezi sve popularnijih tablet računara. Prema njegovim rečima, iako se oni sada najvećim delom koriste za zabavu, u budućnosti bi pojavljivanjem hibrida, takozvanih "Windroida", ovi uređaji mogli da postanu i jedini računari u biznis svetu.

 

U nastavku pročitajte deo kolumne.

 

Tablet uređaji odavno više nisu novost. Naprotiv, susrećemo ih na svakom koraku, u svim oblicima, veličinama i cenovnim rangovima. Postali su sastavni deo naših života i promenili način na koji tražimo informacije dok iz fotelje uživamo u TV programu, pratimo dešavanja kada smo u pokretu, razgovaramo sa prijateljima širom sveta ili jednostavno prekraćujemo vreme zabavljajući se uz "pokretne slike“ i video igrice.

 

 

Ukratko, uveli su revoluciju u telekomunikacijama, krstarenju internetom i uživanju u multimediji. Postavlja se pitanje da li na isti način mogu da utiču i na poslovni svet.

 

Naravno, biznis korisnici upotrebljavaju tablete svakodnevno i na najrazličitije načine, to nije sporno. Problem je što se cela priča završava na upotrebi interneta, eventualno čitanju poslovnih dokumenata i kontaktu sa saradnicima i klijentima. Nedostaje još jedna komponenta, poslovni softver koji bi obezbedio izostanak potrebe za korišćenjem računara i odgovarajući hardver sposoban da ga pogoni bez "štucanja“. Koliko mogu da vidim, na rešenju opisanog problema uveliko se radi.

 

Sa jedne strane imamo Android tablete sa prostranijim ekranima, većim kapacitetima i moćnijim procesorima, a sa druge 10 i 8-inčne modele koje pogoni puna verzija Windows 8 operativnog sistema, tako da možete da nastavite sa korišćenjem programa na koje ste navikli. Takođe, očekuje se i pojavljivanje hibridnih verzija, takozvanih „Windroida“ koji brzo mogu da se prebace sa jednog na drugi operativni sistem. Stoga nije isključeno da brže nego što očekujemo tableti postanu uobičajeni i gotovo jedini računari u biznis svetu."

 

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA