Evo ko najviše kupuje novi Samsung Galaxy S5

Istraživanje je sproveo sajt CompareMyMobile iz Velike Britanije. Oni nisu objavili detalje o načinu na koji su vršili ovo istraživanje, ali je jedan od osnivača, Ešli Tarner izjavio da im nova opciju koju su postavili na sajt omogućava da prate na koje mobilne telefone prelaze njihovi korisnici

  • 18

S obzirom da su korisnici najpopularnijih proizvođača pametnih telefona, Samsunga i Apple-a, uglavnom lojalni svojim brendovima, i da se oštro bore jedni protiv drugih, veoma je začuđujuća činjenica da se među kupcima najnovijeg Galaxy S5 smartfona nalazi ogroman broj nekadašnjih korisnika iPhone-a.

Prema istraživanju koje je sproveo sajt CompareMyMobile iz Velike Britanije, čak 38 odsto ukupno prodatih Galaxy S5 telefona kupili su ljudi koji su pre toga koristili iPhone.

Za njima sledi 19 odsto onih koji su na novi model prešli sa nekog starijeg Samsunga, dok je 16 odsto ispitanika na novi Galaxy S5 prešlo sa nekog Sony-jevog telefona. Međutim, istraživanje je otkrilo još jedan interesantan podatak, a to je da bi 20 odsto onih koji žele da pređu na neki novi Samsungov model izabrali Galaxy S4, dok bi 14 odsto izabralo Galaxy Note 3. Očigledno je da nisu svi opsednuti najnovijim modelom.

Ovo su veoma dobre vesti za Samsung, i čini se da polako "krade" značajan broj korisnika iPhone-a , dok istovremeno čuva svoje postojeće fanove.

CompareMyMobile nije objavio detalje o načinu na koji su vršili ovo istraživanje, ali je jedan od osnivača, Ešli Tarner izjavio da im nova opciju koju su postavili na sajt omogućava da prate na koje mobilne telefone prelaze njihovi korisnici. Uz pomoć ovoga oni dobijaju odličan uvid u praćenju trendova, kada su brendovi i operativni sistemi u pitanju. Oni su takođe objavili da je Samsung najprodavaniji, sa čak 40.44, a prati ga Apple sa 26.16 odsto.

Ovi podaci nisu izneđajujući, s obzirom na to koliko su oba brenda popularna širom sveta.

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    23. april 2014 | 16:31

    Oni koji imaju para

  • Marko

    23. april 2014 | 20:48

    Realno Samsung je baš preuzeo vodjstvo u telefonima, galaxy note 3 vrh vrhova!!!

  • Vanja

    23. april 2014 | 18:52

    Samsung Galaxy Note 3 je najbolji. Ima olovku, brz je, rezolucija ekrana je odlična

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA