VREMENSKA KAPSULA: Google Street View vas vraća u prošlost. Evo i kako (FOTO)

Internet gigant predstavio je novu opciju pomoću koje sada možemo istražiti kako su se određena mesta na planeti menjala kroz vreme, ali i kako izgledaju u različitim godišnjim dobima

  • 2

Sa Google Street View-om možemo da istražujemo lokacije širom sveta, uključujući nacionalne parkove, razne svetske metropole, čak i okeansko dno. Međutim, Google je ubacio i novu mogućnost, a to je povratak u prošlost. Sada možemo gledati kako su se određena mesta menjala kroz vreme.

Menadžer Street View-a, Vinej Šet ovu opciju nazvao je "digitalnom vremenskom kapsulom sveta". Google je sakupio slike koje je napravio od 2007. godine, kako bi napravio interaktivni "timeline".

- Nova opcija služi i kao digitalni timeline nedavne istorije, kao što je na primer rekonstrukcija grada Onagava u Japanu nakon razornog zemljotresa 2011. godine. Moguće je čak menjati i godišnja doba - napisao je Šet na svom blogu.

Street View lokacija koje imaju ovu mogućnost pokazivaće ikonicu sata u gornjem levom uglu. Klikom na nju pojaviće se slajder uz pomoć kojeg se razgledaju slike iz prethodnih godina i godišnjih doba.

Ova opcija je trenutno dostupna samo za desktop verziju Google Maps-a, i proći će neko vreme pre nego što ona postane dostupna svima.

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzeronimo

    25. april 2014 | 08:23

    Nama ne treba google da se vratimo u proslost. Sami smo se vratili zivotu 90tih. Nije bas virtuelan nego je realan!

  • Bojanica

    25. april 2014 | 08:34

    Prekljuce dok sam setala Pragom ospred mene je prosao taj auto, bicu na mapi :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA