Dečak u igrici pronašao duh svog mrtvog oca

Dečak koji je tada imao šest godina i njegov otac obožavali su da igraju Xbox konzolu, naročito igricu "Rally Sport Challenge". Nažalost, ubrzo nakon toga otac je preminuo, a sin Xbox konzolu nije dirao od tada. Međutim, rešio je da se priseti starih vremena, a ono što je otkrio ga je šokiralo

  • 8

Video igrice svaki put kada ih igramo na neki način postaju deo nas, naročito ako ih prelazimo sa nekim ko nam je jako blizak. Priča koja se nalazi u nastavku je u isto vreme i tužna i neverovatna.

Naime, jedan šestogodišnjak je sa svojim ocem igrao "Rally Sport Challenge" igricu iz 2002. godine za Xbox, ali je otac ubrzo nakon toga preminuo. Jedna od stvari koja je ostala za njim je zabeležen rekord u obliku duha.

U gore pomenutoj video igrici, igračima na raspolaganju stoji mogućnost da svoj najbrži krug sačuvaju kao "duha", protiv kojeg drugi ljudi mogu da se takmiče. S obzirom da Xbox konzolu nije dirao od kada mu je otac preminuo, što je bilo pre više od jedne decenije, ovaj dečak, sada već tinejdžer rešio je da je uključi i podseti se lepih uspomena.

Cela priča objavljena je kao komentar na video klipu "Can Video Games Be A Spiritual Experience?" koji se nalazi u YouTube-u.

- Kada sam imao četiri godine moj tata mi je kupio prvu Xbox konzolu, onu iz 2001. godine. Igrajući zajedno razne video igrice imali smo mnogo zabave, dok on nije preminuo kada sam ja imao šest godina. Nisam mogao da dodirnem tu konzolu čitavih deset godina. Jednog dana rešio sam da se prisetim starih uspomena, i primetio sam nešto čudno - napisao je gejmer.

- Najviše smo igrali "Rally sports Challenge", veoma dobra igra u to vreme, i dok sam se tako prisećao starih vremena, naišao sam na duha, bukvalno. Znate kada se trkate, pa najbrži krug bude snimljen u obliku duha? E "duh" mog oca još uvek se trka stazama u igrici. Igrao sam i igrao sve dok zamalo nisam pobedio duha. Jednog dana našao sam se ispred njega, ali nisam mogao da prvi prođem kroz cilj. Zaustavio sam se jer sam se bojao da ću ga obrisati ako pobedim - dodao je dečak koji je imao samo šest godina kada mu je otac preminuo.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: time.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA