Ove patike će zameniti navigaciju (VIDEO)

Lechal pametne patike se sa smartfonom povezuju putem Bluetooth-a kako bi pristupili Google Maps servisu koji se koristi za navigaciju. One će vibracijama "govoriti" u kom smeru treba da se kreće osoba koja ih nosi

  • 1

Pametne patike (cipele) bi mogle da budu sledeća velika stvar kada su nosivi gedžeti u pitanju. Indijska "startup" kompanija Ducere Technologies, napravila je patike pod imenom Lechal koje se putem pametnog telefona povezuju sa Google Maps servisom. One će onoga ko ih nosi putem malih vibracija obaveštavati u kom pravcu trebaju da se kreću, kako bi stigli do željenog mesta.

- Patike su prirodni "produžetak" ljudskog tela. Kuću možete da napustite bez pametnog sata ili narukvice, ali napolje nikada nećete izaći bez vaših cipela - izjavio je Krispijan Lovrens, jedan od osnivača kompanija Ducere Technologies.

Problem sa kojim se susreće većina nosivih gedžeta je taj što se oslanjaju na to da će korisnici želeti da na sebi nose dodatni predmet. Pametne naočare su naročito upadljive, i mišljenja o njima su podeljena. Neki smatraju da su one budućnost, dok bi drugi zabranili njihovo nošenje na javnim mestima.

Lechal pametne patike su prvobitno bile namenjene za slepe osobe, ali se ubrzo pojavila ideja za razne fitnes aplikacije, pa je razvoj krenuo u tom smeru. Kada na raskrsnici korisnik treba da skrene levo ili desno na primer, patike će zavibrirati u određenom smeru.

One takođe poseduju i senzore koje mere pređeni put, kao i broj potrošenih kalorija. Pametne patike Lechal pojaviće se u septembru po ceni od oko 100 evra, i biće kompatibilne sa iOS, Android i Windows Phone uređajima.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxxl

    1. avgust 2014 | 12:01

    Ja vec imam smart gaće.....nepogresivo me vode do zgodnih cica......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA