NOVITETI IZ SAMSUNGA: Gigant sprema smartfon napravljen od metala

Prema navodima "Wall Street Journal-a", južnokorejski gigant radi na dva nova modela, od kojih će jedan imati veliki ekran, a drugi će biti napravljen od "novih materijala", najverovatnije metala

  • 10

Zbog loših finansijskih rezultata u ovom kvartalu, Samsung sprema nove pametne telefone za ovu godinu. Prema navodima "Wall Street Journal-a", južnokorejski gigant navodno radi na telefonu sa velikim ekranom, kao i na uređaju koji će biti napravljen od "novih materijala".

Telefon sa velikim ekranom je gotovo sigurno četvrti po redu naslednik Galaxy Note porodice, ali sama informacija o modelu koji će biti napravljen od novih materijala je još intrigantnija. Tokom prethodnih nekoliko meseci u par navrata su se pojavljivale glasine o 4,8-inčnom Galaxy Alpha uređaju koji će biti napravljen od metala, a koji bi javnosti mogao biti predstavljen već sledećeg meseca.

Samsungov profit je u ovoj godini pao 18 odsto, uprkos lansiranju jednog od najpopularnijih smartfona današnjica, Galaxy S5. Iako je ovaj model po prodaji već nadmašio svog prethodnika, ukupan broj prodatih uređaja kompanije se smanjio. Razlog je taj što se jeftiniji modeli ne prodaju najbolje.

Južnokorejski gigant je ranije ove godine predstavio nove uređaje nižih klasa, sa poboljšanim specifikacijama, kako bi prekinuo ovaj trend.

S obzirom da se očekuje da će Apple lansirati svoj novi iPhone od 4,7 inča ove jeseni, Samsungu će trebati nešto kako bi smanjio uspeh svog najvećeg rivala. Metalni telefon od 4,8 inča čini se kao pravo rešenje.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • -.-miki-.-

    31. jul 2014 | 18:50

    Videli da HTC ima metalni telefon pa oce i oni..

  • Z

    31. jul 2014 | 21:14

    Ja imam smartfon od tecnog visoko legiranog uranijuma, sa ekranom od torijumove plazme , pa se ne hvalim....a ovi klepecu o metalu....smesno.....

  • Lav

    31. jul 2014 | 19:07

    Note 4 će da rasturi IPhone 6 Bice mnogo bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA