SAMO ZA ODABRANE: Novi iPhone 6 biće znatno skuplji od prethodnika?

Novi model donosi značajne inovacije zbog kojih se strahuje da bi cena mogla drastično da skoči u odnosu na iPhone 5S

  • 25

Iako još uvek nije poznato koja će biti cena novog iPhone 6, koji je zapravo potpuno obnovljeni iPhone 5S, počelo je panično nagađanje da će iPhone 6 zahtevati predubok džep.

Upravo zbog novih opcija koje će novi model razlikovati od starog, ljubitelji moderne tehnologije strahuju da će se to drastično odraziti na njegovu vrednost.

Analitičar kompanije "Jeffries", Piter Misek, izjavio je u aprilu da Apple pregovara sa mobilnim operaterima o povećanju iPhone 6 za 100 dolara, u odnosu na prethodni model čija cena je bila od 199 dolara, uz ugovornu obavezu.

I sajt "TechRadar" naveo je da bi novi telefon mogao da košta više od 800 dolara, bez ugovorne obaveze. Ali ne treba prerano suditi, jer će ovaj telefon biti predstavljen 9. septembra, kada bi trebalo da se objavi koliki budžet je potreban da biste postali vlasnici nove "igračke". Ipak, strahuje se da bi promocija iPhone 6 mogla biti i odložena.

Kad god stigao, novi model donosi značajne inovacije, pa i sami zaključite da li je u redu da i vrednost drastično skoči.

Što se veličine tiče, očekuju se dve verzije - 4.7 i 5.5 inča, u odnosu na iPhone 5S čija veličina je 4 inča. Veći model zahteva i veću bateriju, što je potencijalni dodatni trošak.

Jedna od najzanimljivijih spekulacija je da bi ekran mogao biti napravljen od safirnog kristala, koji je znatno jači i otporniji na grebanje i slična oštećenja.

Unapređeni procesor je još jedan od pogodnosti, ali i troškova. Telefon bi trebalo da sadrži A8 čip na 2.0GHz, dok model iPhon 5S koristi procesor A7 1.3GHz.

Kako bilo, reč je o pukom nagađanju, sve dok telefon zvanično ne ugleda svetlost dana.

(Telegraf.rs / Izvor: Huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA