ZNANJE NAS POKREĆE: Fabrika Znanja stiže u Podgoricu (FOTO)

Najveći edukativni regionalni IT događaj i ove godine donosi mnogo uzbuđenja za učenike osnovnih i srednjih škola i studente. Fabrika znanja ulazi u šestu godinu postojanja uz još više zanimljivih predavanja, radionica, nagradnih igara i pratećih aktivnosti, a održaće se 23- 24. septembra 2014. godine u Podgorici, u prostorijama Univerziteta Donja Gorica

  • 0

U Podgorici se 23. i 24. septembra održava IT manifestacija Fabrika Znanja koja u Crnoj Gori već četvrtu godinu zaredom predstavlja jedan od najzapaženijih programskih segmenata na Univerzitetu Donja Gorica u okviru događaja „Otvoreni Dani Nauke“ .

 

Fabrika Znanja pokrenuta je 2009. godine u Beogradu, na inicijativu Comtrade grupacije, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije Republike Crne Gore, uz podršku vodećih svetskih proizvođača hardvera i softvera.

 

 

Svečano otvaranje Fabrike Znanja planirano je za 23. septembar u 11h, na Univerzitetu Donja Gorica, a uz prisustvo Potpredsednika Vlade Crne Gore i Ministra za informaciono društvo i telekomunikacije prof. dr Vujice Lazovića, Predsednika Comtrade grupacije Veselina Jevrosimovića, rektora Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Veselina Vukotića, kao i velikog broja đaka, studenata, stručne javnosti, gostiju i medija.

 

 

Od samih početaka projekta Fabrika Znanja do ovogodišnjeg druženja skoro 15.000 mladih je imalo priliku da se izbliza upozna sa najnovijim trendovima iz sveta tehnologije. Ove godine, planiran je organizovan dolazak preko 2000 učenika i studenata koji nam dolaze iz Podgorice, Kotora, Nikšića, Bara, Andrijevice, Berana, Šavnika, Žablja, Plava, Rožaja, Pljevlja, Plužina, Nikšića, Bjelog Polja i Kolašina, koji će u okviru programskog dela imati priliku da slušaju predavanja prilagođena svom uzrastu i nivou predznanja. Već po ustaljenom običaju, predavači sa zapaženim karijerama u IT oblastima preneće im svoja znanja kroz živopisne primere i pragmatične demonstracije osnovnih tehnoloških principa.

 

 

I ove godine, posetioce Fabrike Znanja čeka mnoštvo edukativnih i zabavnih sadržaja, od upoznavanja sa hardverskim komponentama, pravilima ponašanja na internetu, programiranjem i tajnama video igara, sve do novosti iz naučne discipline sutrašnjice - robotike. Učesnici će imati jedinstvenu priliku da se upoznaju sa savremenim humanoidnim robotima, mogućnostima njihove primene u svakodnevnom životu, ali i da preko računara upravljaju mobilnom robotskom platformom.

 

 

Najtalentovaniji učenici i studenti moći će da se takmiče za vredne nagrade u kvizovima znanja. Kao i prethodnih godina, očekuje se da će gosti događaja pokazati visok stepen interesovanja za ponuđene sadržaje i da će znanja stečena tokom ova dva dana upotrebiti za samostalno istraživanje i specijalizaciju u daljem obrazovanju. Na ovaj način, Univerzitet Donja Gorica i Comtrade grupacija nastavljaju svoju društveno korisnu ulogu i stvaraju povoljne uslove za izvoz znanja iz regiona Jugoistočne Evrope, ali i mnogo snažniju osnovu za razvoj IT sektora i na domaćem tlu.

 

Više informacija o manifestaciji i njenoj istoriji, možete pronaći na zvaničnoj veb stranici www.fabrikaznanja.com.

 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA