OVO JE PRAVA STVAR ZA GEJMERE: Nove Oculus naočare su još bolje nego prethodne (FOTO) (VIDEO)

Ovaj gedžet pokriva oči i kreira uzbudljiv virtuelni svet koji reaguje kako korisnik pomera glavu, što zaista deluje impresivno. On poseduje veću rezoluciju displeja, integrisane slušalice i senzor

  • 6

Kompanija Oculus otkrila je novi prototip svojih naočara za virtuelnu realnost pod imenom "Crescent Bay". Nažalost, još uvek nije spremna da ovaj uređaj lansira u prodaju jer se on nalazi u fazi testiranja. "Crescent Bay" donosi veću rezoluciju displeja, integrisane slušalice i senzor koji će pratiti pokrete glave za 360 stepeni.

- Nije bilo lako napraviti ova poboljšanja. Oculus još uvek nije perfektan, ali je mnogo, mnogo bolji - izjavio je izvršni direktor kompanije Oculus, Brendan Ajrib.

Ovaj gedžet pokriva oči i kreira uzbudljiv virtuelni svet koji reaguje kako korisnik pomera glavu, što zaista deluje impresivno. Originalni Oculus Rift pojavio se 2012. godine i privukao je pažnju kako gejmerske, tako i filmske industrije. Kompanija Oculus je drugu verziju prototipa objavila ranije ove godine, a do sada je prodato više od 100.000 prototip verzija u 130 zemalja širom sveta.

Oculus VR je odnedavno u Facebook-ovom vlasništvu, a kompanija se takođe udružila i sa Samsungom kako bi predstavila Gear VR naočare za virtuelnu stvarnost koje će funkcionisati sa novim Galaxy Note 4 pametnim telefonom južnokorejskog giganta.

Pogledajte kako izgleda nova verzija popularnog gedžeta:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor:huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA