Odigrajte najbolju igricu smeštenu u svet Gospodara prstenova (FOTO) (VIDEO)

Middle Earth: Shadow of Mordor veoma podseća na čuveni Assassins Creed, ali sa brojnim unapređenjima, kako po pitanju grafike, tako i po samom gejmpleju

  • 3

Svi fanovi serijala "Gospodar prstenova" ponovo će moći da se nađu u Srednjoj zemlji, ovoga puta u ulozi rendžera Taliona. Dugoočekivana igrica "Middle-Earth: Shadow of Mordor" konačno je objavljena. Prema mišljenju mnogih, ovaj naslov neće izbeći poređenje sa čuvenim Assassins Creed-om, jer mehanika igre neopisivo podseća na onu iz rata Templara i Assassina.

Sa Talionom ćemo u "parkur" stilu skakati kroz Mordor, trčati preko visećih mostova i ubijati zle podanika Saurona uz pomoć velikog broja specijalnih poteza i magija. Jedna velika prednost "Shadow of Mordor" naslova je bogat sistem "levelovanja" i upgrade-ovanja postojećih sposobnosti kako budemo napredovali kroz igru i sticali iskustvo (exp). Tu je impresivni "skill tree", gomila runa uz pomoć kojih se mogu poboljšati Talionova oružja, ali i poboljšanje klasičnih sposobnosti kao što su "health" i fokus.

Kada je reč o misijama, one su raštrkane po mali slično kao što je to urađeno u "Assassins Creed" ili "Batman Arkham" naslovima. Moguće je ispitivati slabije orkove kako bi saznali bitne informacije o jačim protivnicima (kapetanima), kao što su njihova jačina i slabosti. Svaki kapetan se razlikuje što je za svaku pohvalu.

Ovo nas dovodi do "Nemesis" sistema koji će znatno uticati na sam gejmplej igre. Tako na primer ukoliko vas ubije slabiji protivnik, on će automatski dobiti unapređenje i postati jači nego pre. Ukoliko krenete protiv kapetana, a još niste dovoljno jaki da bi ga savladali i uspe da vas ubije, on će postati još izazovniji i moraćete daleko više da se pomučite kako bi ga se rešili jednom za svagda. Nemesis sistem zaista deluje obećavajuće. Shadow of Mordor donosi još jednu prednost, a to je šunjanje. Tako se protivniku možete prišunjati iza leđa kad god to poželite, što će omogućiti mnogo više načina za njihovu eliminaciju.

Grafika zaista deluje impresivno, animacija su realne, a otvoreni svet Mordora lepši nego ikad pre.

Middle Earth: Shadow of Mordor dostupan je za PS4, Xbox One i PC.

Pogledajte kako izgleda prvih sat vremena igre:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: forbes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jadnik ima xbox

    1. oktobar 2014 | 15:59

    Nijeee losa/Ali stvarnoo su skupee!!! Znam da ulazu maximum da bude sve oky/ Ali Neke igrice su cak 80e. Ja kupujem na xbox360/ igrice do 50e/a plata mi je minimalna!

  • Firefighter

    2. oktobar 2014 | 08:21

    Igra je fenomenalna,imam je na ps4 konzoli!

  • Dusan

    4. novembar 2014 | 14:45

    Totalni promasaj. Ovo je varijanta za ljude koji ne zele da imalo razmisljaju o "kvestovima" koje online pay igre zadaju igracima da bi malo pokrenuli svoje ganglije. Igra se moze preci za 3 sata, toliko truda ni oko cega. Sarena laza za "nubine" koji igraju PVP igre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA