ZA SVE LJUBITELJE ČUVENE IGRICE: Snima se film o Tetrisu

Kompanija Tetris udružila se sa Threshold Entertainment-om kako bi snimili naučno-fantastični film koji će, kako kažu, ponuditi mnogo više od geometrije, ali će "kanalisati" tenziju i dramu igrice

  • 0

Popularna sovjetska video igra Tetris sada će biti adaptirana za veliko platno kao naučno-fantastični film, prenose elektronski mediji.

Cilj igrice, koja se pojavila 1984. bio je da se poravnaju blokovi različitih oblika koji su padali sve brže i brže sa svakim nivoom. Igrica, uz instrumentalnu verziju ruske narodne pesme Korobeiniki je bila izuzetno "zarazna".

Kompanija Tetris sada se udružila sa Threshold Entertainment-om kako bi snimili film koji će, kažu, ponuditi mnogo više od geometrije ali će "kanalisati" tenziju i dramu igrice.

Predsedavajući Thresholda Leri Kasanov rekao je da svi znaju da je Tetris jedna od najvoljenjih igrica ali niko ne zna kakvu će epsku naučno-fantastičnu priču ispričati.

Threshold je, inače, na veliko platno već prenosio video igre - dva filma Mortal Kombat.

Tetris je preuzet više od 425 miliona kao plaćena aplikacija za mobilne telefone i svake godine se igra više od milijardu puta onlajn, navode iz ove kompanije.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA