PREUZMITE GA ODMAH: iOS 8.1 je stigao i doneo brojna poboljšanja

Jedno od najvećih je definitivno Apple Pay servis koji će omogućiti plaćanje računa putem telefona zahvaljujući NFC čipu i Touch ID senzoru za skeniranja otiska prsta

  • 13

Update iOS 8.1 od danas je i zvanično dostupan korisnicima. Najveća promena je sigurno dodatak Apple Pay servisa koji će omogućiti plaćanje računa u prodavnici, koristeći nove uređaj iPhone 6, 6 Plus, iPad Air i iPad mini 3, odnosno jednostavnim prevlačenjem prsta po Touch ID senzoru.

Apple Pay će biti integrisan u u već postojeću Passbook funkciju, što će korisnicima omogućiti da čuvaju informacije o kreditnim ili debitnim karticama, koje će kasnije koristiti za plaćanje. Za sada je pomenuti servis dostupan samo korisnicima u Americi, dok se očekuje da će se broj država u kojima će se Apple Pay koristiti znatno povećati do sledeće godine. Za sada više od 220.000 prodavnica u Americi omogućava beskontaktno plaćanje koristeći nove Apple-ove uređaje.

Pored Apple Pay-a, iOS 8.1 doneo je podršku za nove "Continuity" funkcije koje će omogućiti da Mac računari bolje rade sa iPhone-ima i iPad-ima. SMS sa bilo kog uređaja sada će se prikazivati i u iOS 8.1 i u OS X Yosemite operativnom sistemu, omogućavajući korisnicima da šalju SMS poruke sa iPad-a i Mac-ova čak i kada im iPhone nije pri ruci.

Takođe, iOS 8.1 doneo je i novu instant hotspot funkciju. Ona će iPad-ima i Mac-ovima omogućiti da se automatski konektuju na lični hotspot iPhone-a kada Wi-Fi mreža nije u dometu. Apple je takođe napravio i poboljšanja kada je reč o fotografijama i skladištenju istih.

iOS 8.1 doneo i uobičajene popravke sitnijih bagova i poboljšanja performansi.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    21. oktobar 2014 | 13:41

    Jos samo mi fali iphone 6 i da preuzmem aplikaciju

  • ap0calypto

    21. oktobar 2014 | 13:39

    Ne pomeram se sa 7.1.1

  • Aleksa

    22. oktobar 2014 | 09:01

    Radi super, ja juce instalirao na iPhone 5 (uraditi clean restore (restore as new) pa povratak podataka sa bekapa) , 170 aplikacija vraceno ... sve radi kao munja, mnogi bagovi i stucanje ispravljeno, u toku noci potrosio samo 2% baterije, vratili su (telenor, carrier update) 2g/3g switch, bolje se povezuje na WiFi , malo brze animacije (nego na 8.0.2.) Cini mi se da je bolji i od 7.1.1.. Preporuka!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA